top of page

Protetika

Mostovi, krunice

prosthodontics1.png

Gubitak zubi narušava čovjekovo estetsko i funkcionalno značenje. Ako zanemarimo mjesta gdje je nastao gubitak zubiju s vremenom dolazi do raznih promjena; često ćujemo upali su mi obrazi nakon gubitka zubi i izgledam starije, prirodno nemam lijepe zube. Treba li to zanemarit danas u 21. stoljeću kada je tehnologija tako napredovala da se pacijentu može podarit osmjeh za kakvim čežne. Znači nije nemoguće i ne treba nužno izgledati starije. Nije samo stvar estetike koju pacijent dobiva ispunjavanjem praznih prostora već se žvačna funkcija poboljšava, možemo zdravije usitnjavati hranu to puno utječe na probavni sustav, zglob se rasterećuje, znači govorimo i o vlastitom zdravlju koje možemo poboljšati.

metal-krune-150x150.png

Metal keramičke krune

Ne smijemo zaboraviti metal keramiče krunice, pogotovo danas kada pada kupovna moć ljudi. Često puta, jako hvaljena bezmetalna keramika svojom cijenom nije toliko privlačna ljudima. Metal keramici nedostaje ta prirodna translucencija ali dobar tehničar postiže visoku estetiku i zub se neće razlikovati od prirodnoga.

totalna_proteza.png

Bezmetalne proteze

Ukoliko imamo djelomičan ili potpuni gubitak zubiju, a iz opravdanih razloga nećemo se odlučiti za neku drugu opciju koja bi nam mogla pružiti fiksni rad tada radimo djelomične ili potpune zubne proteze. Bezmetalne proteze nam definitivno mogu olakšati život i učiniti žvakanje, govor i estetiku u potpunosti bez prigovora. To su proteze koje ne uzrokuju alergijske reakcije, ne lome se, fleksibilne su i nevidljive. Kvačice se mogu izraditi u boji zuba. Laboratorijska obrada odvija se bez upotrebe monomera ili katalizatora koji uzrokuje alergije. Posebnom obradom nastaju baze koje se poliraju do visokog sjaja te to daje potpunu prirodnost i pacijent se osjeća kao da ima vlastite zube. Zašto metal kada može biti i u boji zuba. Pacijent više ne mora biti u brizi hoće li netko vidjeti da on ima protezu. Proteza može biti nevidljiva, a opet ugodna za noćenje bez žuljanja, bolova i stalnih pucanja. Takve stvari postaju prošlost bezmetalnim protezama. Ovakve proteze su estetski, funkcionalno i po biokompatibilnosti puno ispred metalnih proteza ili običnih akrilatnih.

bottom of page